Община Пловдив организира Великденска програма на 28 и 29 април (неделя и понеделник) на площад „Стефан Стамболов“

Пловдив. Общината организира Великденска програма на 28 и 29 април (неделя и понеделник) на площад „Стефан Стамболов“, съобщиха от пресцентъра. От 10:30 часа до 12:00 часа – „Ася в страната на талантите“ под мотото “Великденски чудеса в страната на талантите”. За публиката ще има много награди от празничната томбола. От 12:00 до 13:30 часа – „Великденска детска работилничка – Камбанка“, която ще включва детски концерт с участието на изпълнители от музикална школа „MUSICA NOVA“ с ръководител Ани Василева,  игри и тематични състезания за децата „Най-здраво яйце“ и „Най-красиво яйце“. Ще има различни игри и томбола с награди, осигурени от „Зайо Байо Сани-Конс Тодорови сие”.
В 12:30 часа ще бъде раздаден традиционния Великденски козунак, осигурен от фирма. Той ще бъде нареден около фонтана с пеликаните и ще бъде съставен от 500 по-малки козунака. Общата му дължина ще е 60 метра. За приготвянето му ще бъдат използвани 250 кг. брашно, захар, стафиди, олио, яйчен меланш и др. В раздаването ще се включат доброволци от Национален алианс за работа с доброволци (НАРД).
На 29 април ще бъде изградена сцена на площад „Стефан Стамболов, където ще има концерт с участието на Ансамбъл „Дилянка“ от 12:00 до 13:00 часа и концерт на Духов оркестър – Пловдив от 16:00 до 17:00 часа.