Община Пловдив получи три награди за принос в социалната политика

снимка: Община Пловдив

Пловдив. Три почетни юбилейни награди „10 години партньорство за социална отговорност” получиха представители за община Пловдив на официалната церемония по случай 10 години от създаването на Национален алианс за социална отговорност. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Общината.Приз за цялостен принос в развитието на националните партньорства, социалните политики и услуги в България получи заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков. „Благодаря на Националния алианс за социална отговорност за оказаната чест и признание!” – каза той след церемонията, като допълни че „Отличието е за всички колеги от дирекция „Социална политика“ и всички служители от вече 55-те на брой социални услуги на територията на град Пловдив за всеотдайността и неуморния труд.”
Награди за цялостен принос в развитието на националните политики получиха и Веселина Ботева – директор Дирекция „Социална политика” в Община Пловдив, и Недка Петрова – директор на Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пловдив, в качеството й на представителство на Алианса за Област Пловдив.
Събитието бе част от програмата на Международния форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“, който се проведе на 13-14 юни 2019 година.  Над 200 участника от България и Европа се включиха в срещата, която бе подкрепена от Министерството на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националното сдружение на общините в Република България и Община Варна.
Интерес предизвика въпросът за практическото приложение на новите Закони за социалните услуги, Закона за личната помощ и Закона за  хората с увреждания.
През месец април тази година Община Пловдив получи голямата награда за отговорна социална политика, връчена лично от зам.-министър на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на национален форум, посветен на социалните услуги и във връзка с 10-годишния юбилией на НАСО.