Община Свищов обяви пет конкурса по повод предстоящите коледно-новогодишни празници

Велико Търново. Община Свищов обяви пет конкурса по повод предстоящите коледно-новогодишни празници. Това каза за предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“-Велико Търново директорът на Дирекция „Култура и културно наследство“ в местната администрация Росен Маринов. Той уточни, че крайният срок за участие във всички конкурси е 16 декември, като предложенията може да бъдат оставени в кабинет №24 в сградата на Община Свищов.

„Първият конкурс е за Най-красиво изработена коледна картичка. Участие в него могат да вземат всички деца от детските градини, училищата и социалните заведения в община Свищов. Вторият е за Най-красиво изработена семейна коледна картичка, като в него участие могат да вземат всички картички, в изработването на които са участвали няколко членове или цялото семейство. Картичките от двата конкурса ще бъдат изложени в Художествена галерия „Николай Павлович“ след оценяването. Следващият конкурс е за Най-празнично украсени детска градина, училище, социално заведение, класна стая и др. Участие чрез снимки и видео, могат да вземат всички учебни и социални заведения, и други учреждения от община Свищов. В конкурса Послание за 2020 година могат да участват всички желаещи, без ограничения, а за Инициатива на 2019 година могат да се включат учебни и социални заведения, неправителствени организации и фондации, културни институции, творчески формации, държавни и общински учреждения и др. Описанията на инициативи изпращайте в писмен вид, като в експозе опишете заложените цели, постигнатите резултати и обществената значимост на инициативата“, каза Росен Маринов.

Наградите са осигурени от крайдунавската администрация и ще бъдат връчени в Новогодишната нощ на площад „Алеко“, по време на празничната програма с начален час 23.30 часа.

Рени АТАНАСОВА