Община Свищов се включва в благотворителната инициатива „Дари празник на баба и дядо“

Община Свищов

Свищов. За трета поредна година община Свищов се включва в благотворителната инициатива „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на  омбудсмана на Република България Мая Манолова. Инициативата е насочена към традиционно най-социално слабите членове на обществото ни – българските пенсионери, съобщават от Общината.
И тази година ще се набират както парични средства, така и хранителни продукти, които с любезното съдействие на Домашен социален патронаж – град Свищов ще бъдат раздадени в седмицата преди Великден на възрастните хора.  Набраните средства по дарителската сметка ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки от който на стойност по 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в определени вериги магазини, които допълнително ще бъдат обявени на сайта на омбудсмана. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, които няма да получат надбавка от правителството.
Тази година кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията.
Средствата се набират по следната банкова сметка:
титуляр на сметката е Български червен кръст (БЧК)
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
ВАЖНО: В платежното нареждане е необходимо изрично да се посочи общината, за която се прави паричното дарение, за да могат дарените средства да отидат при пенсионерите от посочената община.

Средства се набират и със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –  www.regcross.bg

Повече информация за тази благородна инициатива може да намерите на сайта на омбудсмана:  www.ombudsman.bg