Община Сливен: Таксите за детска градина не са увеличени

Снимка: Община Смолян

Заради твърдения, тиражирани в местни медии, Община Сливен е длъжна да внесе яснота по отношение на таксите за детските градини. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.
Сумите категорично не са увеличавани от 35 на 45 лева. Таксата продължава да е в размер на 35 лева на месец и се заплаща, ако детето е посещавало градината всеки ден. Има и различни варианти за намаление и освобождаване от такса. Сумите продължават да са едни от ниските в страната и към момента остават непроменени.
На последните сесии на Общинския съвет не е правено предложение за увеличаване на таксите и не е гласувано подобно решение.
Всеки гражданин може да направи справка с Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставянето на права на територията на Община Сливен като посети https://obs.sliven.bg/uploads
Разпространяването на невярна и манипулативна информация е недопустимо.
Община Сливен не участва в предизборната агитация на когото и да е от кандидатите и не приема насаждането на негативно отношение към администрацията чрез фалшиви новини.