Община Смолян ремонтира и възстановява детски площадки, пейки и спортни игрища

Със затоплянето на времето, община Смолян започна ремонт и възстановяване на детските площадки. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Подменят се изпочупени люлки и нарушена настилка, боядисват се пейки и дървените съоръжения. Сменят се повредени детайли и изгнили елементи. Ценните придобивки за децата са боядисани и освежени с цветни бои, които да създават настроение на малчуганите. Ремонтират се и спортните игрища.

Площадката до Каевското дере в кв.Райково е напълно обновена и ремонтирана. Поставена й е ударопоглъщаща  настилка. За съжаление обаче недобросъвестни хора са повредили вече част от оградата.

Напълно обновен е двора на читалище „Балкански просветител“ в Райково. От ръководството на културната институция посочват, че мястото се е превърнало истински рай. „Нови пейки, нов Амфитеатър и нова детска къщичка. Как да не се наслади човек на това прекрасно кътче в квартала ни. Обновеният двор е истински пример за това, че Община Смолян успя да подсигури на райковци прекрасни условия за отдих и забавления. Благодарим за грижата и своевременната реакция на кмета Николай Мелемов и пазим придобивките“, пишат с благодарност от „Балкански просветител“.

Община Смолян призовава гражданите да се грижат и опазват площадките, на които играят децата ни, за да бъде приятно на всички. За съжаление детските площадки, пейките и кошчета стават постоянно обект на кражби и посегателства.

Ремонтите на детските площадки продължават и в момента.