Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя Велико Търново на Международно изложение в Мадрид

Велико Търново. Заради нарасналия интерес на испански туристи към културно-историческото наследство на Велико Търново, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ за втори път ще представи туристическия потенциал на града от днес до 26 януари на  Международното изложение FITUR в Мадрид. Това съобщи в интервю за предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“-Велико Търново управителят на агенцията Борислав Йорданов. Той отбеляза, че Международното изложение в Мадрид се провежда ежегодно от 1981 година и е сред най-значимите събития в областта на туризма в Европа и в световен мащаб.

„Миналия януари „Царевград Търнов“ за първи път се включи в най-голямото на Иберийския полуостров изложение и на място сключи договори с испански партньори и с български туроператори, работещи с испански контрагенти. Събитието служи и като глобална комуникационна платформа за разработване на бъдещи стратегии и насърчаване на туристическия бизнес“, посочи Йорданов.

Управителят Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ допълни, че изданието на изложението през 2019 г. е поставило истински рекорд с участието на 10 487 компании от 165 държави и региони, 142 642 професионалисти, 7 856 акредитирани журналисти и 110 848 посетители.

Рени АТАНАСОВА