Общинските съветници обсъждат ситуацията с укрепването на срутището край Тикале и отварянето на пътя Смолян – Мадан

Снимка: Радио "Фокус" - Смолян

Общинските съветници обсъждат ситуацията с укрепването на срутището край Тикале и отварянето на пътя Смолян – Мадан, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Докладната записка бе внесена преди самото заседание от групата съветници на КРОС. Те искат да узнаят защо се бави укрепването на голямото срутище и отварянето на главния път и да се отговори на въпросите, поставяни от жителите на селата, които са засегнати от затварянето на пътя, на които се налага ежедневно да преминават по обходния път, който считат за опасен. Съветниците поискаха от колегите се приемат декларация, с която да поискат намесата на министър-председателят Бойко Борисов за разрешаване на ситуацията.

Пред съветниците Филип Топов предложи и примерен вариант на декларация, която може да бъде изпратена до премиера. В нея се умолява министър-председателя да разпореди цялостна проверка за установяване действителното състояние на отново активизиралото се срутище край Тикале. Като втора точка се моли премиерът да разпореди приемане на спешни мерки по овладяването на свлачището и пускането на пътя във възможно най-кратък срок.

В отговор кметът на Смолян Николай Мелемов каза, че се работи по укрепване на свлачището, ангажирани са специалисти и хора, които си разбират от работата и посочи, че с внесената в началото на заседанието докладна записка не се предлага една конкретна мярка за свлачището от страна на вносителите на докладната.

Общинските съветници излязоха в почивка, по време на която да обсъдят предложената декларация, след което ще пристъпят към гласуване на допълнителната докладна записка.

Нели ГЕРГЬОВСКА