Общинските съветници от БСП също напуснаха заседанието на Общински съвет – Смолян

Общинските съветници от БСП също напуснаха заседанието на Общински съвет – Смолян, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Според съветника Стефан Сабрутев се неглежират важни решения за жителите на община Смолян. Той поиска да се даде яснота защо не е влязло в сила решението на Общинския съвет за подпомагане на младите семейства при раждане на дете.

От своя страна председателят на Общински съвет – Смолян инж. Данчо Киряков заяви, че това е направено съзнателно за момента, тъй като в този вариант предложението не е финансово обезпечено, а бюджетът е приет. При изпълнението му, ще има дефицит в бюджета и трябва да се даде предложение от къде да се вземат необходимите средства. Сабрутев имаше и предложение част от точките в дневния ред да отпаднат и на следващо заседание да се дадат повече подробности по тях. Те не отпаднаха при гласуването, а от групата се изказаха, че се гласува „на инат“. Това накара групата на общинските съветните от БСП също да напусне залата, както направиха и колегите им от КРОС.

Така в Сесийната зала останаха 13 общински съветници, а председателят инж. Киряков даде почивка, за да се събере кворум.

Нели ГЕРГЬОВСКА