Общинският младежки съвет в Асеновград провежда благотворителна кампания по повод Деня на влюбените

снимка: Община Асеновград

Асеновград. Общинският младежки съвет в Асеновград провежда благотворителна кампания по повод Деня на влюбените. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Общината. Младежите ще изненадат асеновградчани за първи път с прясно изпечени домашно приготвени курабийки – валентинки. Те ще бъдат 400 на брой и ще са под формата на сърце. Курабийките ще изработят ученици от ПГ по ХВТ „Свети Димитрий Солунски“.

Събраните средства този път ще бъдат дарени в подкрепа 7-годишния Дани от Асеновград. Момченцето е с диагноза „детски аутизъм“ и има говорни нарушения. Към момента той е с 90% увреждане, липса на реч и сензорни проблеми. Нужни са много средства за неговото лечение и затова акцията е насочена към него.

Общински младежки съвет – Асеновград събра близо 200 лева за благотворителност още преди официалното стартиране на кампанията за Деня на влюбените – Свети Валентин. Момчетата и момичетата продадоха множество плюшени мечета и саморъчно изработени възглавници – сърца, в съвместно сътрудничество с ученици от ПГ „Свети Патриарх Евтимий“.  Възглавници могат да бъдат закупени онлайн. Желаещите да се включат в благотворителната кампания могат да го направят като изпратят съобщение на страницата на Общински младежки съвет в социалните мрежи или с коментар под публикацията за Свети Валентин. Ценовата стойност за една възглавница е в размер на 14 лв., символично на датата.