Общински съвет – Смолян даде съгласие детски градини и училища в общината да бъдат включени в списъците на средищни и защитени заведения

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Общински съвет – Смолян даде съгласие детски градини и училища в общината да бъдат включени в списъците на средищни и защитени заведения, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. По време на разискванията по двете докладни записки, секретарят на община Смолян Момчил Николов обясни, че средищното училище, е училище, до което се превозват минимум 10 деца от околните населени места. Защитени училища и детски градини се намират в малките и отдалечени населени места, които са на голямо разстояние от общинския център и евентуалното им закриване ще даде предпоставка децата да нямат достъп до образование.

С приетите решения, общинските съветници на Смолян дадоха съгласие за учебната година 2018/2019 на МОН да бъдат предложени в Списъка на средищните детски градини и училища да бъда включени детските градини и основните училища в селата Търън и Момчиловци. Общински съвет – Смолян реши да се предложи на МОН за предстоящата учебна година в Списъка на защитените детски градини и училища да се включат детските градини в Смилян, Търън, Момчиловци и Широка лъка, както и основните училища в селата Широка лъка, Смилян, Момчиловци, Търън и Арда.

Нели ГЕРГЬОВСКА