Огнян Златев, Представителството на ЕК –България: Три са сериозните предизвикателства пред Европейския съюз през тази година 

Три са сериозните предизвикателства пред Европейския съюз през тази година , каза във Видин при откриването на форум за кариерно развитие Огнян Златев, председател на представителството на ЕК –България, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Той посочи, че това са  предстоящите европейски избори, Брекзит и приемането на бюджета на Европейския съюз. 150 представители на бизнеса, неправителствения сектор и институциите участваха във форума във Видин под надслов „Реализирай се с Европейския съюз“. В рамките на форума бяха организирани директни срещи  между бизнеса и търсещи работа лица, на които бяха предоставени  лични консултации и информация относно възможности за реализация на пазара на труда чрез европейски мрежи за обмен на кадри , както и свободни работни места в сферата на шивашката промишленост, туризма, хранително –вкусовата промишленост и търговията. Видинската Търговско промишлена палата, представи информация за квалификация и преквалификация по различни европейски проекти, с интерес се посрещнаха и  програмите за обучение в Университета Крайова, Румъния. Сред най-търсените специалности и професии са тези в сферата на туризма, производството, IT технологиите.

Във форума, организиран от Фондация за регионално развитие, съвместно с „Европа директно“ – офис Видин, участваха и областният управител Албена Георгиева и зам.кметът на община Видин Венци Пасков.

Анна ЛОЗАНОВА