Огнян Ценков, кмет на Община Видин: Днес почитаме един от най-обичаните християнски празници, посветен на Свети Николай Мирликийски Чудотворец

На 6 декември почитаме един от най-обичаните християнски празници, посветен на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, каза за Радио „Фокус“ – Видин Огнян Ценков, кмет на Община Видин. Той посочи, че на Никулден отправя сърдечни пожелания към моряците, рибарите, банкерите, търговците и пътешествениците, чийто покровител е светецът. „Нека за тях и за всички жители на Общината има здраве, благополучие и мир. Този хубав празник събира заедно близки, роднини и приятели, за да споделят своята обич, привързаност и уважение един към друг“, каза Ценков. Тй допълни, че всеки български дом отправя молитви към Свети Николай Чудотворец, изпълнени с надеждата за щастие и по-добри времена.
„Пожеланията ми към всички хора са винаги да намират верния път един към друг, да живеят в разбирателство, да отглеждат с любов децата си и да им завещаят богатството, съхранено в народните ни и православни традиции“, заяви кметът на Община Видин Огнян Ценков.

Анна ЛОЗАНОВА