Огнян Ценков, кмет на Община Видин: Изложбата, представяща всички породи кучета ще предизвика интерес сред видинчани

Изложбата, представяща всички породи кучета ще предизвика интерес сред видинчани, заяви при откриването на националната киноложка изложба Огнян Ценков, кмет на Община Видин. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от общинската администрация.  Той посочи, че изложбата ще бъде интересна и за гостите на града, които ще имат възможност да видят много изненади и атрактивни конкурси, които организаторите са подготвили. „Тази година в изложбата се включиха над 100 участници. Искам да пожелая успех на всички и нека Купата на град Видин отиде при най-достойния претендент“,  каза Ценков.  Събитието е под надслов „За купата на кмета на Община  Видин“. То се организира от Световен киноложко-ловно-спортен алианс, Български републикански киноложки съюз, Български киноложки клуб за българско овчарско куче и Местен клуб за българско овчарско куче „Видин”, със съдействието на Общината. Националната изложба е за всички породи кучета. В нея се включва и специализирана изложба за българско овчарско куче. Провежда се за четвърта поредна година във Видин, като този път участие в нея взеха киноложки дружества и клубове от София, Банкя, Берковица, Видин, Вършец, Лом, Монтана, Пловдив, Първомай.

Организаторите на националната изложба отличиха кмета на Община Видин с почетен плакет, в знак на признателност за приноса му в развитието на българската кинология и популяризация на българското овчарско куче. Аврам Петков, председател на Българския републикански киноложки съюз и съпрезидент на Световния киноложки алианс, благодари на Огнян Ценков за съдействието и подкрепата при провеждането на изложбата и  изрази своето желание от следващата година тя да се превърне в международна.

По време на събитието бяха организирани конкурси за най-малко куче, за развъдна двойка и за развъдник, в който живеят 5 кучета минимум, а четириногите бяха разделени по класове. В клас „Шампионен“, в който участваха кучета, спечелили 3 първи места за 1 година, на първо място се класира кучето Арис – порода питбул със собственик Петър Петров от Видин. Купата връчи кметът на Общината Огнян Ценков.