Огнян Ценков, кмет на Община Видин: Отново сме готови да приветстваме Възкресението Христово, да си припомним уроците на Божия син

 

Отново сме готови да приветстваме Възкресението Христово, да си припомним уроците на Божия син и отворим място за състраданието и любовта в сърцата си.  Това се казва в поздравлението на кмета на Община Видин  по случай Великденските празници. „В тези дни всеки от нас проумява все по-ясно смисъла на християнските добродетели и защо подкрепата и прошката са толкова важни за човешкия род. Нека бъдем заедно в усилията да възраждаме своя роден град и прекрасния Видински край. Нека заслужим отплатата на своите деца, осъществявайки бъдещето, за което мечтаят. Пожелавам ви да сте силни и милостиви духом, да има разбирателство, обич, великодушие и радост да огрява домовете ви!”, се казва в поздравлението на кмета Огнян Ценков.

Кметът Огнян Ценков присъства на Пасхалното богослужение в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, оглавено от Видинския митрополит Даниил. Заедно с него бяха заместник-кметовете инж. Цветан Асенов и Венци Пасков и секретарят на Общината Иванела Андреева.  След като камбаните възвестиха Възкресение Христово, Негово Високопреосвещенство излезе от храма с благодатния огън, от който запалиха свещите си стотици православни. От сцената, издигната пред входа на църквата, владиката поздрави миряните с възгласа „Христос Воскресе”. По-късно в катедралния храм, както и във всички църкви в град Видин, бе отслужена Великденска Света литургия.

От празничната Пасхална нощ, в продължение на 40 дни вярващите си разменят помежду си поздравите „Христос Воскресе” – „Воистину Воскресе”.