Огнян Ценков, кмет на Община Видин: Фестивалът ще се превърне в празник за целия град

Фестивалът ще се превърне в празник за целия град и истински ще се забавляват не само децата, но и възрастните, каза видинският кмет Огнян Ценков, поздравявайки хилядите ученици от общините Видин, Бойница, Брегово, Димово, Макреш, Ново село, Ружинци, Чупрене. участвайки в първия училищен фестивал на талантите „Цветове и усмивки“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин.  Той посочи, че използва случая за да ги поздрави с Деня на българския спорт, който отбелязваме на 17 май.“Скъпи деца, пейте, танцувайте, рисувайте, спортувайте, обогатявайте своите знания във всички области. Вярвам във вас и съм спокоен за бъдещето на Видин с такова богатство! На добър час!“, каза Огнян Ценков. Инициативата се проведе в пространството пред Библиопощата в Крайдунавския парк. Общият училищен празник е подготвен със съвместните усилия на Община Видин и Регионалното управление на образованието .

Първи на сцената се представиха възпитаниците на Центъра за специална образователна подкрепа „Д-р Петър Берон“ от Видин. Те изпълниха песента „Хубава си, моя горо“, а заедно с тях пяха всички присъстващи и гости. Огнян Ценков връчи на децата специална грамота за участие и им благодари за усърдието и вълнението, което са предизвикали със своята изява.

Веселка Асенова награди с грамота следващите таланти, които излязоха на фестивалната сцена – групата „В света на танца“ от СУ „Никола Йонков Вапцаров“, с. Ружинци.

Празникът зареди всички с цветно настроение и много усмивки. Учениците бяха подготвили  изложби и избрали различни атрактивни начини, с които да представят дейността си в рамките на учебната година. Фестивалът продължава през целия ден.