Ограничено е движението в участък от пътя между кварталите Чехлевци  и Велчевци, съвпадащ с ул. „Малина“ в Габрово, поради ремонт

Снимка: Информационна Агенция "Фокус"

Габрово. Ограничено е движението в участък от пътя между кварталите Чехлевци  и Велчевци, съвпадащ с ул. „Малина“ в Габрово. Причината е извършване на строителни дейности, уточниха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление – Габрово. Движението се осъществява през улици в урбанизирана територия гр. Габрово. Поставена е необходимата сигнализация. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут за квартал Чехлевци по път III-5004, път II-44 и път III-4404.  До 3 януари 2019 г.  е срокът за приключване на дейностите.
Проходът Шипка е отворен за движение. Там остава в сила ограничение за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона.
Ограничено за превозни средства над 10 тона е движението в участък от пътя между  село Крамолин и Велико Търново. Забраната е въведена от км 22+129 до км 28+380 поради намален габарит на пътното платно при км 26+444.
Пропаднал участък на асфалтова настилка затруднява движението по път  III-5006 Габрово – Стоманеците при км 7+060. Добре е водачите да се движат с повишено внимание като спазват поставената сигнализация. Срокът за приключване на дейностите е 30 ноември.
Мария НЕДЕВА