Ограничено е движението за автомобили над 10 тона по път Крамолин – Велико Търново

Габрово. Предимно сухи, на места мокри, а по усойните и планински райони частично заледени, но обработени – проходими при зимни условия са пътните настилки на територията на област Габрово. Това информират за Радио „Фокус” Велико Търново от  Областно пътно управление – Габрово. Времето в цялата област е облачно. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съветват шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили, да карат внимателно и със съобразена скорост.
На прохода Шипка остава в сила ограничение за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона.
На пътя с. Кормянско-с. Малък Вършец, при км 10+080, има стеснен участък при мост над р. Крапец. Сигнализиран е с пътен знак В15 „Забранено влизането на пътни превозни средства с ширина, включително на товара, по-голяма от 3,30 м”. Обходният маршрут за МПС над 3,30 м е по път Граница Ловеч – /Кормянско-Малък Вършец/ – при км 46+800 по общински път до III-403 в с. Малък Вършец.
Ограничено е движението за автомобили над 10 тона по път Крамолин – Велико Търново. Забраната е въведена за отсечката от км 22 до км 28. Причината е намален габарит на пътното платно.
Мария НЕДЕВА