Ограничено е движението за МПС над 10 т. по път Крамолин – Велико Търново поради намален габарит на пътното тяло

Снимка: Радио "Фокус"

Габрово. Времето в Габровска област е ясно. Настилките са сухи и нормално проходими. Трафикът е интензивен, като по-натоварено е движението  по главните пътища в региона. Засилен е автомобилопотокът и в прохода Шипка, където все още е в сила забраната за товарни автомобили над 12 тона.  Нови въведени ограничения за изминалото денонощие няма. Не са регистрирани и тежки инциденти.

Движението в участъка Габрово – вр. Шипка при км 164+150 се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък, съобщиха за Радио „Фокус” – Велико Търново от Областно пътно управление – Габрово. Поставена е необходимата сигнализация.

Движението по път Кормянско – Малки Вършец при км 10+080 е ограничено за пътни превозни средства с ширина, включително товара, по-голяма от 3,30 м поради стеснен мост над р. Крапец. Поставена е необходимата пътна сигнализация.

Движението по път Крамолин – Велико Търново от км 22+129 до км 28+380 е ограничено за МПС над 10 т. поради намален габарит на пътното тяло при км 26+444.

Движението по път Чехлевци – Велчевци от км 10+940 до км 11+829, съвпадащ с ул. Малина в гр. Габрово, е ограничено поради извършване на строителни дейности. Движението на МПС се осъществява през улици в урбанизирана територия на гр. Габрово.

Движението по път Габрово – Стоманеците при км 7+060 се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък на асфалтова настилка. Една от лентите за движение е стеснена, като е поставена необходимата сигнализация.

Срокът за приключване на ремонтите дейности и на петте места е до 30 юни 2020 г.

Рени АТАНАСОВА