Ограничено е движението за МПС над 3,5 т на пътя Габрово – Стомонеците, поради аварийно състояние на мост

Габрово. Добри са условията за пътуване на територията на област Габрово. Това казаха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление – Габрово. Времето е слънчево. Температурата на въздуха в областта е 33 градуса. На прохода „Шипка“ е в сила ограничение за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона. Движението в участък от път Габрово-връх Шипка трябва да се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък. Поставена е необходимата сигнализация. Срокът е до 31 юли.

На пътя с. Кормянско – с. Малък Вършец, при км 10+080, има стеснен участък при мост над р. Крапец. Сигнализиран е с пътен знак В15 „Забранено влизането на пътни превозни средства с ширина, включително на товара, по-голяма от 3,30 м”. Обходният маршрут за МПС над 3,30 м е по път Граница Ловеч – (Кормянско – Малък Вършец) – при км 46+800 по общински път до III-403 в с. Малък Вършец.
Ограничено е движението за автомобили над 10 тона по път Крамолин – Велико Търново. Забраната е въведена за отсечката от км 22 до км 28. Причината е намален габарит на пътното платно. Срокът за извършване на ремонтните дейности е до 31 юли 2017 г. Затворена е отсечка от пътя Габрово – Дебел дял поради пропадане на пътното платно. Ограничението е въведено в участъка от разклона за к.к. „Люляците” до с. Дебел дял и е в сила до 31 юли.
Ограничено е движението за МПС над 3,5 т на пътя Габрово – Стомонеците, поради аварийно състояние (срутена конзол) на мост при км 4+375. Пътят е сигнализиран с пътни знаци. Движението ще бъде възстановено до 31 декември.
До 31 юли ще се извършват ремонти в участък от пътя Чехлевци – Велчевци.
В участък от пътя Палаузово – Стомонеците движението се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък до ръб асфалтова настилка. Едната от лентите за движение е стеснена, поставена е необходимата сигнализация. Организацията на движение е в сила до 31 юли. По път III-5004 Граница ВеликоТърново – Дряново – Габрово – граница Старо Загор,а от км 10+940 до км 11+550, съвпадащ с ул. „Малина“ в грар Габрово, поради извършване на строителни дейности е ограничено движението. Отбивен маршрут за квартал „Чехлевци“ е по път III – 5004 – път II – 44 – път III – 4404. Поставена е необходимата сигнализация. Срокът е до 31 август.

Надежда КРЪСТЕВА