Ограничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона по третокласен път – 108 в района на село Рибник, поради аварийни ремонтни дейности

Благоевград.  Ограничено е движението за тежкотоварни автомобили с тегло  над 12 тона по третокласен път – 108 в района на село Рибник, поради аварийни ремонтни дейности. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Областно пътно управление – Благоевград. Обходният маршрут е през третокласен път 198 – село Дрангово-село Ръждак-Петрич. Срокът за приключване на аварийния ремонт е до 31 юли. Няма регистрирани тежки пътни инциденти по пътищата, които са част от републиканската пътна мрежа. Интензивен е трафикът по главен път Е-79, второкласен път – 19 Симитли-Гоце Делчев и автомагистрала „Струма“ в участъка им от областта. Повишена е опасността от падащи камъни в района на Кресненското дефиле и прохода Предел.

От Областно пътно управление-Благоевград отправят апел към водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно, съобразявайки се с пътната обстановка и метеорологичните условия, като спазват дистанция.

В Благоевград трафикът е спокоен. По-натоварено движение се наблюдава на входно-изходните пътни артерии.

Ливия НИНОВА