Ограничено е движението между кварталите „Чехлевци“ и „Велчевци“ в Габрово

Габрово. Ограничено е движението между кварталите „Чехлевци“ и „Велчевци“ в Габрово. В отсечката от км 10+940 до км 11+829, съвпадаща с ул. „Малина“ текат строителни дейности. Движението се осъществява през улици в урбанизирана територия на града. Поставена е необходимата сигнализация, увериха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно – управление – Габрово. Обходният маршрут за кв. „Чехлевци“ е по път III-5004, път II-44 и път III-4404. Срокът за приключване на дейностите е края на юни.

Условията за пътуване в региона са нормални за сезона. Времето е предимно облачно, трафикът – интензивен. На места превалява дъжд и настилките са частично мокри.

Отворен за движение е прохода Шипка, но остава в сила забраната за товарни автомобили над 12 тона.

Ремонтни дейности текат по пътя между Севлиево и село Драгановци. Нека водачите се движат с повишено внимание и съобразена скорост в отсечката от км 0+000 до км 14+600. Срокът за приключване на преасфалтирането в региона е 22 юни.

Нека водачите карат внимателно по път III-5006 Габрово – Стоманеците, тъй като  км 7+060 има пропаднал участък на асфалтова настилка. Една от лентите за движение е стеснена, като е поставена необходимата сигнализация. Срокът за приключване на ремонта е 30 юни.

Луиза ТРАНЧЕВА