Ограничено е движението между кварталите „Чехлевци“ и „Велчевци“ в Габрово

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Габрово. Ограничено е движението между кварталите „Чехлевци“ и „Велчевци“ в Габрово. В отсечката от км 10+940 до км 11+829, съвпадаща с ул. „Малина“ текат строителни дейности. Движението се осъществява през улици в урбанизирана територия на града. Поставена е необходимата сигнализация, увериха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно – управление – Габрово. Обходният маршрут за кв. „Чехлевци“ е по път III-5004, път II-44 и път III-4404. Срокът за приключване на дейностите е края на юни.

Условията за пътуване в региона са нормални за сезона. Времето е ясно и слънчево, без мъгли и намалена видимост. Трафикът в началото на деня е интензивен. Настилките са предимно сухи, в по-усойните места – мокри и частично заледени, но обработени и проходими при зимни условия.

Отворен за движение е прохода Шипка, но остава в сила забраната за товарни автомобили над 12 тона. Пътят там е частично мокър, но също проходим.

Нови въведени ограничения в областта няма. За изминалото денонощие не са регистрирани и тежки пътни инциденти.

Нека водачите карат внимателно по път III-5006 Габрово – Стоманеците, тъй като км 7+060 има пропаднал участък на асфалтова настилка. Една от лентите за движение е стеснена, като е поставена необходимата сигнализация. Срокът за приключване на ремонта е края на юни.

Луиза ТРАНЧЕВА