Ограничено е движението на автомобили с ширина над 3.3 метра по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец, Габровска област

Снимка: Радио "Фокус" - Смолян

Габрово. Ограничено е движението на автомобили с ширина над 3.3 метра по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец. Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация. От Областно пътно управление – Габрово съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че реконструкцията на пътя ще продължи до юни 2020-та. Обходният маршрут е по път III–401 Граница Ловеч – /Кормянско-Малки Вършец/ за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III–403 в село Малки Вършец.

Условията за пътуване в региона са нормални за сезона. Трафикът към този час е спокоен. Времето е предимно ясно, а настилките – сухи. В по-усойните отсечки има и мокри, и заледени участъци. От ОПУ съветват водачите да са внимателни.

Отворен за движение е проходът Шипка, но там остава в сила забраната за товарни автомобили над 12 тона. Движението в участъка от Габрово към върха, при км 164+150, се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък. Поставена е необходимата сигнализация, а укрепването продължава до края на месеца. Не се допуска преминаване на ТИР-ове над 10 тона по пътя между Крамолин и Велико Търново. Причината е намален габарит на пътното тяло при км 26+444. Свлачище затруднява движението по пътя Габрово – Стоманеците. При км 7+060 се има пропаднал участък на асфалтова настилка. Една от лентите за движение е стеснена, като е поставена необходимата сигнализация.

Луиза ТРАНЧЕВА