Ограничено е движението на моторни превозни средства над 3,5 т. по пътя между селата Чешма и Кесарево, Великотърновска област

Снимка: Радио "Фокус" - Велико Търново

Велико Търново. Ограничено е движението на моторни превозни средства над 3,5 т. по пътя между селата Чешма и Кесарево, Великотърновска област. Причината е намален габарит на пътното платно. Обходният маршрут е през селата Сливовица, Горско Ново село и Джулюница. Срокът за приключване на дейностите е до 11 януари 2019 година, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление.
Натоварен е трафикът по основните улици и булеварди във Велико Търново в края на работния ден. Интензивно е движението по ул. „Магистрална“, част от главен път София-Варна. Натоварен е трафикът и в района на Южния пътен възел, пътен възел „Качица“ и по Беляковско шосе. Всички светофарни уредби към момента работят нормално. Екипи на полицията следят за правилното протичане на движението. Патрули има на входовете и изходите на старата столица.
Ограничено е движението в участък от пътя между Велико Търново и Горна Оряховица поради изграждане на водопровод. Забраната е въведена от км 49+610 до км 49+730. Срокът за приключване на ремонтните дейности е до 20 септември.
Отворен за движение на всички превозни средства е Проходът на Републиката.
Ограничено е движението на моторни превозни средства с обща маса нас 12 т. по пътя Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е намален габарит на пътното платно. Обходният маршрут е по направление Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш. Срокът за приключване на дейностите е до 11 януари 2019 г.
Остава затворен пътя между село Шемшево и Велико Търново през Западна промишлена зона. Причината е ремонт на мостово съоръжение.
Движението по път Дебелец-Средни колиби-Елена е ограничено за моторни превозни средства над 10 тона поради намален габарит на пътното платно. Обходният маршрут е по направление Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.
Мария НЕДЕВА