Ограничен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена

Снимка: Радио "Фокус"

Велико Търново. Сухи са пътните настилки в старата столица и по-голямата част от областта. Времето навсякъде е  слънчево, без валежи. Трафикът в началото на първия работен ден е натоварен, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Движението във Велико Търново е интензивно по главните и второстепенни улици, както и покрай по-големите училища и детски градини. Полицейски служители има на входовете и изходите на града, както и в по-натоварените пътища от първокласните и второкласни участъци. За изминалото денонощие не са регистрирани тежки инциденти. Нови затворени отсечки също няма.

Ограничен за товарни автомобили над 10 тона остава пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка текат ремонтни дейности, които трябва да приключат до началото на 2020-та. От Областно пътно управление –Велико Търново съобщиха, че обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Ограничено е движението и по пътя между селата Царски извор и Драганово. От км 0+000 до км 5+500 има  свлачище, чието укрепване ще продължи до 3 януари 2020 година. Обходният маршрут е през Сушица – Драганово.

Забранено е преминаването на автомобили над 3.5 тона по пътя Чешма – Кесарево, където тече разширяване на платното. Обходният маршрут е през  Сливовица – Горско Ново село – Джулюница.

Ремонтни дейности текат по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за организация на движението е началото на 2020 година.

Рени АТАНАСОВА