ОДМВР – Смолян организира изнесен прием на заявления за документи в цялата област  

ОДМВР – Смолян организира изнесен прием на заявления за документи в цялата област. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. На 21.01.2020г.  в ДПЛПС – с. Петково бе организиран изнесен прием на заявления за издаване на лични карти. 18 лица бяха заявили предварително желанието си да подадат заявления на място. Поради повишения интерес от страна на жителите на с. Петково ръководството на ОДМВР-Смолян създаде допълнителна организация и така бяха приети заявленията на още 10 човека.

Изнесен прием за подаване за заявления за български лични документи е организиран за 23.01.2020г. в гр.Рудозем в сградата на Полицейски участък. При интерес от страна на гражданите, приемът на заявления може да продължи и на 24.01.2020г. Информираме гражданите, че съществува възможност таксата за издаване на документ да бъде платена на място. Служителите ще работят с непрекъснато работно време, без обедна почивка

До края на м.март изнесен прием на документи е предвидено да бъде осъществен и в общините Доспат, Неделино и Баните, като точните дати за всяка община ще бъдат оповестени допълнително, след като бъде създадена необходимата организация.

През 2019г. са  издадени 7061 лични карти, аз за 2020г. броя на личните карти с изтичащ срок на валидност е 22 282. Отделно от тях са личните карти, които предстои да бъдат издадени за първи път на лица, навършващи 14 годишна възраст, подмяната на загубени и откраднати документи, подмяната на лични документи поради смяна на имената, гражданското състояние или постоянния адрес на лицата. Предвид очакваната натовареност, приканваме всички граждани да огледат документите си самоличност, в това число и на останалите членове на семействата и своевременно да подадат заявления за тяхната подмяна.

Спестете си време и нерви от чакане на опашки, закъснели или провалени летни пътувания и почивки, което неминуемо ще се случи, ако се изчаква последния възможен срок за подмяната на личните документи, призовават от ОДМВР – Смолян.