Одобрени са резултатите от Шестата сесия на смесената междуправителствена българо-грузинска комисия

Снимка: Pixabay.com

Правителството одобри резултатите от Шестата сесия на българо-грузинската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се проведе на 4 и 5 април в София. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.
В рамките на заседанието бяха набелязани целите за задълбочаване на търговско-икономическите отношения между България и Грузия. Обсъдени бяха и възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество в областта на транспорта, информационните технологии, икономиката, търговията, инвестициите, селското стопанство, енергетиката, туризма и други.
Правителството прие също така протоколно решение, с което одобри резултатите от българското участие в неформалното заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, част „Вътрешни работи“, което се проведе на 18 юли в Хелзинки. Проведени бяха дискусии относно: бъдещето на вътрешната сигурност в ЕС; бъдещето на миграционната политика в ЕС; хибридните заплахи и изкуствения интелект и влиянието му върху правоприлагането.