ОИ „Старинен Пловдив“ въвежда електронна продажба на билети за туристическите обекти и културни събития

снимка: pixabay.com

Пловдив. ОИ „Старинен Пловдив“ въвежда електронна продажба на билети за туристическите обекти и културни събития. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Дирекция „Култура и културно наследство“. Преди броени дни Общинският институт финализира преговорите и подписа договор за продажба на билети с най-голямата електронна платформа в Европа. С подписването на договора, „Старинен Пловдив” започна електронна продажба на билети в два от обектите си – Туристически информационен център до Римския стадион и на билетната каса на Античен театър.
Жителите и гостите на Пловдив вече могат да се снабдят с билети за всички артистични и спортни събития, фестивали, концерти и други в Пловдив, в България и в Европа. Следващият етап в развитието на партньорските взаимоотношения между Общинския институт и електронната платформа е отварянето на нов билетен център пред Общината с модерна визия, като до края на годината предстои да заработят билетни каси в още няколко възлови точки на Пловдив. Целта е жителите и гостите на града да имат още по-улеснен достъп до услугата. До няколко месеца се предвижда и реализирането на още една важна стъпка – предлагането на  нова услуга, благодарение на която Пловдив и културно-историческото наследство на града ще бъдат достъпни, само на клик разстояние, за туристите от целия ЕС. Входни билети за обектите, управлявани от Института, музеи, галерии, както и за всички събития в Културния и спортен календар на Пловдив, ще бъдат възможни за покупка от всяка каса на електронната платформа на територията на цяла Европа. Необходимостта от въвеждането на тази услуга е продиктувана и от последните статистически данни, които показват отчетлив интерес към дестинацията Пловдив. Посещаемостта на обектите на ОИ „Старинен Пловдив” от страна на  чуждестранни туристи е с тенденция към непрекъснато нарастване, като данните категорично сочат ръст от над 40 %, в сравнение със същия период на миналата 2017 година.
Целта на екипа на Общинския институт е Пловдив да стане първият град в България, който предлага лесно за планиране и организиране, достъпно и приятно посещение на всеки турист от всяка точка в Европа на културно-историческите обекти и на проявите от Културния календар на града. Туристите, планиращи да посетят хилядолетния град могат да закупят онлайн както самолетните си билети, така и билети за посещение на забележителности, за концерти, спортни събития, фестивали и всичко друго, предлагано в мрежата. „Вярваме, че Пловдив е готов да отговори на предизвикателството модерна и гостоприемна Европейска столица на културата през 2019“, заявяват от екипа на ОИ „Старинен Пловдив“.