Около 10 см е снежната покривка в центъра на Велико Търново, централните улици са почистени, но проблеми създават участъци в кварталите на града

Велико Търново. Около 10 см е снежната покривка в центъра на старата столица. Главните улици са почистени, но проблеми създават участъци в кварталите на града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Обработката и опесъчаването продължават и към този час, но на места има участъци, през които изобщо не са преминавали снегорини.  Има и закъсали автомобили, които допълнително затрудняват движението. Трафикът е натоварен, което пък възпрепятства почистването. Обработват се и тротоарите, както и пространствата около спирките на градския транспорт. Приоритетни са районите на лечебните и учебните заведения, общинските и държавни учредения.

Шофьори се оплакват и от пътищата, които са част от общинската мрежа. Рано тази сутрин слушател на Радио „Фокус“ алармира, че отсечката между Велико Търново и Гурково, в района на Вонеща вода е непроходима. Такъв е и пътят към търновското село Водолей.

Луиза ТРАНЧЕВА