Около 40 младежи участваха във втория Летен младежки форум, организиран от Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” във Варна

Втори Летен младежки форум, организиран от Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” във Варна, се проведе в  СОК „Камчия”. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна иконом Василий Шаган, ръководител на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил”. Целта на форума е младежите да обсъждат своето мнение за живота на младите хора днес и по приятен и интересен за тях начин да се запознаят с традиционните български християнски ценности и култура. Тази година форумът бе с международно участие, като в него се включиха около 40 младежи от Варна и от с. Копчак, Република Молдова. „Летният младежки форум е част от дейностите на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” с младежите, заедно със срещите в училища във Варна и ораторския младежки форум, на който децата произнасяха специални речи по различни зададени теми. Летният младежки форум се проведе за втора година, като една възможност или лагеруване, по време на което децата не просто почиват, а работят по различни теми и въпроси. Тазгодишното издание имаше няколко тренинга с психолози за любовта и взаимоотношенията между хората“, допълни отец Василий Шаган. Под формата на игри младежите са имали  възможност да научат много един за друг и за самите себе си, и да получат ценни съвети от специалистите как да общува помежду си, за да изградят правилни отношения във връзките си и да създадат здрави семейства.

Младежкият форум се организира с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и с подкрепата на Община Варна. Той завърши в неделя с участие на младежите в св. Литургия в храм „Св. Николай Чудотворец” във Варна.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА