Окръжен съд – Бургас потвърди задържането под стража спрямо обвиняем за кражба

БургасОкръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас и взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Христо Т. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Бургас.
Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че за времето от 17.00 часа на 27.08.2019г. до 11:00 часа на 28.08.2019 г., от паркинг в гр. Бургас, в съучастие – като извършител със С. А. и с неустановено по делото лице, чрез използване на товарен автомобил, отнел чужди движими вещи: комбиниран багер товарач на стойност 84 388,66 лв., собственост на фирма, без съгласието на управителя на дружеството, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е в големи размери (престъпление по чл. 195, ал. 2, вр. ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК).

След датата 28.08.2019 г., обвиняемият не е бил открит на известните за него адреси, обявен е за общодържавно издирване и вследствие на това издирване е бил открит и задържан от органите на полицията.

Въззивната инстанция напълно сподели мнението на първата инстанция, свързано с авторството на деянието от страна на обвиняемия. Категорични са доказателствата, че Христо Т. се е укривал близо три месеца. Според настоящият съдебен състав обвиняемия е неосъждан, но висящите към момента досъдебни производство срещу него следва да се вземат предвид при анализа на личността му. От друга страна миналата съдимост, макар и изчистена с реабилитация, също следва са е има предвид при анализа на личностната характеристика на обвиняемия. „Споровете по правната квалификация на деянието следва да се отнесат към един по късен етап от досъдебното производство“, пише в мотивите си съда.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.