Окръжната прокуратура – Велико Търново повдигна обвинение и задържа за 72 часа извършителя на убийството в Лясковец

Велико Търново. Окръжна прокуратура-Велико Търново повдигна обвинение и задържа за 72 часа мъж за извършено убийство в град Лясковец. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Велико Търново.
С постановление на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура- Велико Търново Х. Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 8 август 2018 г. в град Лясковец, умишлено е умъртвил Д. Д., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Престъпление по чл. 116, вр. чл. 115 от НК.
С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа. Прокуратурата счита, че от събраните доказателства по делото – протоколи за оглед на местопроизшествие, протоколи за разпит на свидетели и други, може да се направи обосновано предположение, че същият е извършил престъплението в което е обвинен. Съществува реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид обстоятелството, че е извършено тежко престъпление, с изключително висока степен на обществена опасност, довело до смъртта на пострадалия и за извършеното престъпление законодателят предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура Велико Търново.