Окръжната прокуратура разследва теч на информация при акцията в „Автомобилна администрация“ – Пловдив

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Пловдив. Окръжната прокуратура разследва теч на информация при акцията в „Автомобилна администрация“ – Пловдив. Това каза на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „По отношение на така наречения теч на информация, който е разгневил вас – журналистите, и то с основание, се води отделно производство по чл. 360 от НК. Надявам се най накрая да достигнем до източника на информация, който в крайна сметка затрудни както вашата, така и нашата работа“, каза Попов.
Разследването е факт след сигнал на пловдивски журналисти, свързан с публикуване на информация от няколко медии във връзка с операцията на органите на реда в „Автомобилна администрация“ – Пловдив, а и не само.
„Ако идеята на публикуваната от въпросните медии информация е била да постави в неловка ситуация прокуратурата и полицията, тя бе постигната много успешно. Наложи се при недоказаност на обвиненията към часа на публикуване на информацията, тъй като ДАНС нямат разследващи правомощия, това да бъде извършено от органите на Икономическа полиция и ОДМВР, съвместно с прокуратурата. Работиха денонощно, за да успеем да откликнем на обществения интерес и да изнесем информацията пред вас“, каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
Тони МИХАЙЛОВ