Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж, обвинен за убийство в село Хотница

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Велико Търново. Окръжната прокуратура предаде на съд мъж, обвинен за убийство в село Хотница. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Обвинението срещу В.А. е за това, че на 14 октомври 2018 г. в гр. Велико Търново умишлено умъртвил Ж. А. (на 70 години), в следствие на нанесени на 4 октомври 2018 г. в с. Хотница в помещение, намиращо се в стопански двор на И. Г., на не по-малко от три силни удара с тесла в областта на главата, като убийството представлява опасен рецидив и е извършено с особена жестокост.
Повдигнато му е обвинение и за това, че на 4 октомври 2018 г., в с. Хотница, в помещение в стопански двор, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – 505 лева и радиоприемник на обща стойност 519 лева, от владението на Ж. А., без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.
Обвиняемият е многократно осъждан и по искане на Окръжна прокуратура –Велико Търново е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Обвиняемият работел във фермата на И. Г. в с. Хотница, като периодично напускал и се завръщал. Познавал се с пострадалия, който също работел във фермата като пастир. На 4 октомври 2018 г. В. А. пристигнал отново във фермата. Вечерта, след като приключили с дневната си работа във фермата, двамата се прибрали в стаята, вечеряли и пили ракия. Пострадалият казал, че вече е изморен и трябва да си лягат, но обвиняемият продължил да слуша музика, да пие и да се храни. Когато пострадалият отново му направил забележка да спира музиката и да си ляга, и че ще каже на собственика какво прави, обвиняемият се ядосал, взел тесла и нанесъл с нея няколко удара в главата на пострадалия. Обвиняемият видял, че по главата на Ж.А. има кръв и че не се движи. Взел парите и радиото му, прибрал си багажа в сака и излязъл от стаята, като се обадил на такси, да дойде да го вземе и откара до град Габрово.
На следващия ден, собственикът на фермата намерил Ж. А. и подал сигнал на тел. 112., като пострадалият бил откаран в болница, където на 14 октомври 2018 г. починал.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.