Окръжният прокурор на Монтана Нина Борисова се срещна с ученици от Берковица

В един от последните учебни дни  учениците  от ПГ „Д-р Иван Панов“ – Берковица се срещнаха с Нина Борисова, окръжен прокурор в Окръжна прокуратура – Монтана, съобщиха от гимназията. Нина  Борисова бе представена на учениците от директора на учебното заведение Румян Горков, който подчерта, че за него е чест и гордост да посрещне бивш възпитаник на гимназията, който заема толкова отговорен и важен пост.

Нина Борисова е запознала учениците със съдебната система в България, както и с професията на юриста. Интерес са предизвикали  случаи от професионалната кариера на окръжния прокурор на Монтана. Нина Борисова е запознала децата и с най-честите престъпления, извършвани от непълнолетни. В края на дискусията тя е призовала учениците да бъдат непримирими към нередностите, да не допускат злоупотреби към собствените им личности.

„Така вие ще станете истински граждани на тази държава и ще спомогнете да се изгради активно гражданско общество и да се запази реда“, е заявила Борисова, след което е отговорила на многобройните въпроси, зададени от аудиторията.