Окръжният съд в Пловдив гледа делото срещу Светослав Каменов за убийството на военнослужещата в Карлово Десислава Стоянова

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Пловдив. Окръжният съд в Пловдив гледа делото срещу Светослав Каменов за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова, предаде репортер на Радио „Фокус“- Пловдив. Убийството е било извършено в Сопот през ноември 2018 г. „Аз съм извършител на този варварски акт. Съжалявам и затова съм тук. Това стана случайно“, заяви пред съда бившият командос Светослав Каменов. Той отказа да дава подробни показания, тъй като вече бил давал такива в досъдебното производство. Подсъдимият не се съгласи с представената днес съдебно психиатричната и психологичната експертиза, в която се казва, че не страда от посттравматичен стрес. „Преживявал съм такива неща, свидетел съм на жестоки убийства. Отрази ми се това. Ние в армията не ходим на екскурзии, а на мисии“, посочи Каменов. Председателят на съда прочете показанията му в залата.
По време на днешното заседание бе приета съдебномедицинската експертиза.

Двамата с убитата служили заедно във военното поделение в Карлово и поддържали близки колегиални отношения, като Светослав дори и помагал за задочното й обучение в сержантски колеж.

На 29 ноември 2018 г. те се скарали заради повредената кола на жената, която Светослав обещал да поправи. Вместо това обаче, той я продал за вторични суровини срещу 300 лева. При възникналия скандал за това той ударил и после задушил Десислава, а тялото скрил в ракла в къщата си в Сопот.

В последствие той сам посочил на полицията мястото.

Цветана ТОНЧЕВА