Окръжният съд остави в ареста майката и сина, обвинени в убийството на 63-годишния мъж в Пловдив

Пловдив. Окръжният съд остави в ареста майката и сина, обвинени в убийството на 63-годишния мъж в Пловдив. Това съобщиха за Радио „Фокус“- Пловдив от Съдебната палата. 38-годишната Е.А. и синът й – 20-годишния С.С. са обвинени в извършване на умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Според прокуратурата, на 27.12.2018 г. след подаден на тел. 112 сигнал, в къща в Пловдив е открит мъртъв 63-годишния мъж. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пострадалият бил в къщата заедно с Е.А. и С.С. След употреба на алкохол между тях и П.С. възникнал скандал. Двамата нанесли множество удари с нож и стъклена чаша на мъжа, който починал в резултат на наранявания в областта на шията. Нападателите са задържани от полицията при опит да напуснат Пловдив.
Съдът прие, че са налице достатъчно данни за да се направи  обосновано предположение, че майката и синът в съучастие за извършили престъплението, в което са обвинени. В съдебното заседание стана ясно, че Е.А е направила самопризнания пред разследващите за стореното от нея.
Магистратите приемат, че има реална опасност и двамата задържани да се укрият при по-лека мярка за неотклонение, тъй като са направили опит да заличат следите си след извършване на престъплението и се опитали да избягат.
Според съдебния състав има и опасност Е.А. и С.С. да извършат престъпление при по-лека мярка за неотклонение, тъй като синът е осъждан два пъти, майката веднъж, а тя няма и постоянен адрес. Самият начин по който е извършено престъплението, за което са задържани,  характеризира и и двамата с висока степен на обществена опасност, каза съдията.
Определението на окръжния съд подлежи на обжалване и протест, като в случай че има жалби или протест,  делото ще се гледа на 8.01.2019 г. от 10 ч. от Пловдивския апелативен съд.