Определена е мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за съучастник в грабеж, представляващ опасен рецидив, по искане на Окръжната прокуратура във Варна

Състав на Варненския окръжен съд уважи днес, 19 септември 2018 г., искането на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за съучастник в грабеж, представляващ опасен рецидив. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура -Варна. Малко преди да бъде привлечен като обвиняем за престъпление, извършено в съучастие със сина на пострадалия, 40-годишният Иван С. напуснал България. В понеделник, 17 септември, издирваният е бил засечен да влиза в страната през ГКПП – Дунав мост.

Другият съучастник в грабежа – 29-годишният Добри С., е задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд на 2 август тази година.

На 9 юни двамата обвиняеми отнели 2580 лева от бащата на Добри с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила. Освен парите, Иван и Добри отнели и свидетелството на управление на МПС, контролния талон, удостоверението за правоспособност и клубни карти от ограбения.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.