Организаторите на „Айляк парад“ в Пловдив набират участници за специална работилница за изработка на цветна арт инсталация

Пловдив. Организаторите на „Айляк парад“ в Пловдив набират участници за специална работилница за изработка на цветна арт инсталация, която ще стане част от големия парад на 4-и май. Това съобщиха от Фондация „Пловдив 2019“. Работилницата ще се провежда от 10-и до 12-и април в ОУ „ Петър Берон“ с начален час 17.00. За нея могат да се запишат участници между 16 и 60 години без ограничения в професионалния им опит. За изработката на инсталацията със собствено ноу-хау пристигат от Италия партньорите на проекта от STALKER TEATRO. Заедно с участниците те ще разработят форма от триметрови стикове, които по време на парада чрез хореография ще образуват разноцветна фигура. Минувачите ще имат възможност да се включат в колективен пърформанс, преминавайки през и под фигурата. Работилницата е част от подготовката за голямото издание на „Айляк парад“, който ще премине по Главната пешеходна улица в началото на май, като акцент в програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“. В рамките на подготовката продължават да се провеждат всяка събота и неделя от 13.00 до 17.00 часа лаборатории за изработка на костюми и маски. Те се случват в СКЛАД – ул. „Екзарх Йосиф“ 16  и са отворени както за индивидуални участници, така и за семейства с деца и организирани групи. Записванията участие в работилниците се осъществяват на телефон 0887401361, Пламен Георгиев.

„Aйляк Парад“ е проект на Фондация „ЖАР театър-изкуство-култура“, който се осъществява в партньорство с HANDMADE PARADE, Великобритания; STALKER TEATRO, Италия; НЧ „Възраждане’1983“ – Пловдив, НЧ „Младост’1983“ – Пловдив, НЧ „П.Р.Славейков’1908“ – Пловдив, НЧ „Назъм Хикмет’1922“ – Пловдив, НЧ „Н. Вапцаров’1928“ – Пловдив, КСУ „Олга Скобелева“ и др.