Организират в Добрич курс по дигитални умения за неработещи и неучещи младежи до 29 години

Снимка: Община град Добрич

Организират в Добрич курс по дигитални умения за неработещи и неучещи младежи до 29 години, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Курсът включва 200 безплатни учебни часа. В него ще бъдат записани само 25 младежи по реда на заявеното желание за участие. Информационна среща по повод предстоящия курс ще се проведе на 7 януари – вторник, от 10,00 часа в залата на Търговско-промишлената палата в Добрич.

Основните теми в обучението са свързани с компютрите и бизнеса, програми за  ежедневието на предприемача, организация на работата на предприемача с помощта на компютър, електронно взаимодействие с институциите и заработване на приходи с компютър. След завършване на курса младежите ще получат сертификат с приложение за  съдържанието на изучавания материал, материали от обучението, допълнителни материали за работа с компютър, стик с портативни програми, линкове за онлайн изпълнение на задачи, интересни сайтове. Обучителните курсове по “Дигитални умения“ се организират в рамките на проект „EDIBO: Европейски дигитални обучителни лаборатории“, финансиран по Фонд за младежка заетост на Финансовия механизъм на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм.

Участват организации от  България, Гърция, Италия, Испания, Литва и Латвия. От българска страна партньор е Институтът за младежки инициативи и иновации – Варна.

Жулиета НИКОЛОВА