Организират в Добрич курс по дигитални умения за младежи на възраст до 29 години

Организират в Добрич курс по дигитални умения за младежи на възраст до 29 години, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.  Целта на обучението е придобиване на компютърни умения за стартиране на собствен бизнес или започване на работа в съществуваща фирма. Курсът предвижда 200 безплатни учебни часа.

Основните теми са компютрите и бизнеса, основни програми за ежедневието на предприемача, организация на работата на предприемача с помощта на компютър, електронно взаимодействие с институциите и заработване на приходи с компютър. Ще бъдат обучавани само 25 младежи, по реда на записването. Обучението ще се проведе от 14 януари до 28 февруари – в дните вторник, сряда и четвъртък по 8 часа и петък – 4 часа. Завършилите курса ще получат сертификат с приложение съдържание на изучавания материал, материали от обучението, допълнителни материали за работа с компютър, стик с портативни програми, линкове за онлайн изпълнение на задачи, интересни сайтове.

Обучителните курсове по “Дигитални умения“ се организират в рамките на проект „EDIBO: Европейски дигитални обучителни лаборатории“, финансиран по Фонд за младежка заетост на Финансовия механизъм на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм. Участват организации от  България, Гърция, Италия, Испания, Литва и Латвия. От българска страна партньор е Институтът за Младежки Инициативи и Иновации – Варна. Информационна среща за желаещите да се включат в курса е организирана на 18 декември от 10,00 часа в залата на Търговско-промишлена палата в Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА