Осигурено е засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии в дните, в които се очаква засилен трафик на автомобили от и към Варна

Осигурено е засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии в дните, в които се очаква засилен трафик на автомобили от и към Варна. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Ивана Милева, говорител на Областната дирекция на МВР – Варна. Във връзка с предстоящите почивни дни по повод Великден „Пътна полиция” предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък – 5 и 6 април,  и в понеделник – 9 април, екипи на сектора ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна. Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 5 април от 16.00 до 20.00 часа и на 9 април от 14.00 до 20.00 часа. В града се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол, управление на моторни превозни средства без свидетелство за правоспособност и други.

От полицията припомниха, че през празничните и почивните дни се активизира движението на всички участници в движението по пътищата. Пешеходци, автомобили, велосипедисти – всички бързат, за да стигнат до набелязаната цел, като понякога забравят за безопасността. Образуването на колони и задръствания на изходните и входните артерии на големите населени места и на граничните контролно – пропускателни пунктове са обичайно явление през последните години. Дългото чакане изнервя всички участници в движението. След зимата и обработването на улиците и пътищата с различни препарати срещу лед и сняг на пътните платна се появяват повреди и неравности.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА