Осигуряват засилено полицейско присъствие около барове и заведения, в които ще има студентски тържества във Варна

Областната дирекция на МВР във Варна вече е създала организация във връзка с безпроблемното протичане на Студентския празник – 8-ми декември. От полицията в морския град, вече са извършили множество проверки на всички питейни и увеселителни заведения, където се очакват празнуващи, както за самия 8-ми декември, така и за дните около него, тъй като той се пада в неделя. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна говорителят на ОД на МВР Ивана Милева. По думите й, в събота във Варна също се очаква да има празненства на различни места, затова контролът ще е завишен.

Навръх 8-ми декември е предвидено засилено полицейско присъствие около тези заведения, за които има информация, че ще работят. „Важно е да се отбележи, че са проведени срещи и с представителите на местната власт, както и с управителите и охраната на питейните и увеселителни заведения. Дадени са им инструкции за реакция при различни ситуации, за безопасното протичане на празника“, обясни още Ивана Милева.

Тя добави, че е важно младите хора да знаят, че могат да се обръщат за помощ към силите на реда, които в празничната нощ и в дните около нея, ще бъдат на тяхно разположение.

Диана СТОЕВА