Осма благотворителна кампания „С обич за децата, в памет на бащите герои“ се провежда във Варна

Осма благотворителна кампания „С обич за децата, в памет на бащите герои“ се провежда във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Инициативата е в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите на ОД МВР Варна, Министерство на правосъдието – ГД „Изпълнение на наказанията“ и Министерство на отбраната.

Организатори на кампанията са Синдикална федерация на служителите в МВР – СФМВР, Синдикат на служителите на затворите в България – ССЗБ, а съорганизатори – Военноморски сили, ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“. Събитието се осъществява с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и с подкрепата на Варненска и Великопреславска митрополия, Община Варна, ЗС на БФС Варна, ОД на МВР Варна, ГД „Охрана“, ГД „Изпълнение на наказанията“, Военна полиция и пристанище Варна.

Началото на събитията  ще бъде на  3 юни от 11.00 часа в зоната за обществен достъп в района на Морска гара Варна с благотворителен концерт и демонстрации на полицейска и военна техника. По традиция част от програмата на кампанията е благотворителен футболен турнир, който ще се проведе на игрищата на Техническия университет на 17 и 18 юни. В момента върви записване на отборите за участие, а заявки могат да се подават до 12 юни. Сред съставите ще има поне два женски футболни отбора от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Пункт за базиране – Варна.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА