Осма международна конференция „Съвременни тенденции в науката“ ще се проведе в Университетския център „Бачиново“

Благоевград. В Университетския център „Бачиново“ ще се проведе Осмата международна конференция „Съвременни тенденции в науката“ (FMNS-2019), организирана от Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Международната конференция се провежда под патронажа на ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков и с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Фонд „Научни изследвания“.

„Съвременни тенденции в науката“ е мултидисциплинарна конференция, чиято основна цел е да осигури платформа на изследователи, учени, както и индустриални професионалисти да представят своите резултати от научни изследвания и развойна дейност в областта на природните науки и технологии. Конференцията предоставя възможности на участниците да обменят нови идеи и опит, да създадат научни контакти и да намерят глобални партньори за бъдещо сътрудничество.

Основните тематични направления на FMNS-2019 са: Химия; Физика; География; Екология и опазване на околната среда; Математика; Информатика; Технически науки; Методика на обучението. Докладите на участниците в конференцията ще бъдат публикувани в специални издания на специализирани индексирани списания.