Осми кулинарен конкурс „Най-вкусните станимашки сармички“ ще се проведе в Асеновград

снимка: pixabay.com

Пловдив. Осми кулинарен конкурс „Най-вкусните станимашки сармички“ ще се проведе в Асеновград. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив Даниела Костова, главен експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности“ на Общината. Кандидатите могат да участват със сарми, приготвени с половин килограм кайма, поднесени в подходящ за представяне съд, аранжирани по преценка на участника. Най-високо ще бъдат оценени най-вкусните, най-мъничките и най-естетически поднесените сарми.

Сармичките трябва да бъдат представени за дегустация от 11.00 ч. до 12.00 чсдс на 1 февруарив ресторант „Тейсти”. Записване за участие може да се направи на телефон 0331 62 161. Награждаването ще се проведе в същия ден от 12.30 часа на централния площад „Акад. Николай Хайтов”, като съпътстваща програма на конкурса за „Най-добро домашно вино” – реколта 2019 г.“.

Участниците ще се състезават в две категории – за лозови и зелеви сарми. Наградите за зелеви сарми за общо пет – за първо място – 50 лева, второ място – 40 лева и трето място – 30 лева. Ще бъдат дадени и две поощрителни награди по 20 лв. За лозови сарми ще бъде дадена една награда – 40 лева.


Тони МИХАЙЛОВ