Остава в сила ограничението за движение с вериги през прохода Превала

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е облачно, без валежи. Пътните настилки по републиканските направления са заснежени, но наличната техника е на терен и настилките се почистват, опесъчават и осоляват. Остава в сила ограничението за движение на автомобилите с вериги през прохода Превала. През прохода Превала и направленията Батак – Доспат и Девин – Тешел – Борино – Доспат до границата с ОПУ – Благоевград товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. По пътя Михалково – Кричим, заради срутище възникнало в събота, движението се осъществява двупосочно в едната лента. От Пътната служба апелират към водачите да се движат с повишено внимание по пътищата в областта заради снега и с автомобили подготвени за движение при зимни условия. През нощта не са постъпвали сигнали за инциденти по пътищата в региона.

Поради стеснен габарит на пътя през целия зимен сезон остава в сила ограничението за  движение за МПС над 12 тона без ремаркета и полуремаркета по пътя Лъки – Рожен. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Заради пропадане на каменна подпорна стена  движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента. И двата участъка са обозначени с пътни знаци.

В Смолян автомобилният трафик е с обичайната си интензивност за първия работен ден от седмицата. Пътните настилки по централните улици са почистени и обработени с пясък и сол. По второстепенните улици настилките са заснежени. По-натоварено е движението на автомобили по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА