Оставиха в ареста Илия Стоичков, обвинен в убийството на проф. Стефан Нейков

Снимка: Информационна агенция "Фокус". Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бивш съдия и срещу адвокат за опит да окажат въздействие върху свидетели по наказателно дело

Пловдив. Оставиха в ареста Илия Стоичков, обвинен в убийството на проф. Стефан Нейков в Пловдив. Това съобщиха за Радио „Фокус“- Пловдив от Съдебната палата. Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоичков. Той е обвинен в това, че на 3.07.2018 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил преподавателя – престъпление по чл. 115 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.
Според съда  са налице достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия в извършване на престъплението. По делото са направени огледи на местопрестъплението, разпити на свидетели, изготвени са фотоалбуми и са приобщени веществени доказателства.
Апелативните магистрати считат, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение,  защото обществена опасност на  деяние, в което е обвинен, е  завишена.
Определението на съда е окончателно.