Оставиха в ареста опасен наркодилър във Варна

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Опасен рецидивист, обвиняем за държане с цел разпространение и разпространение на марихуана и амфетамини във Варна остава за постоянно в ареста. Състав на Варненския окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 36-годишният Алдин Д. по искане на Окръжната прокуратура. Това съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура в града.

Мъжът, който е опасен рецидивист, е обвиняем за държане с цел разпространение и разпространение на амфетамини и марихуана. Престъплението е извършено като продължавано деяние от ноември 2017 до август 2018 г. в условията на опасен рецидив.

След претърсване в дома му във Варна са намерени електронна везна със следи от бяло вещество, пликчета със зелена тревиста маса, зелени таблетки и други наркотични вещества. След първоначалното му задържане до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна е поискала той да бъде задържан под стража от съда.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на Алдин Д., може да се обжалва пред Апелативния съд.